Откриване на новата учебна 2022 – 2023 година

Петнадесети септември отново се превърна в истински празник и както повелява традицията, той бе отбелязан с песни, стихове и много усмивки.

Официалното откриване бе за децата от подготвителните групи и учениците от първи до дванадесети  клас. Тържеството започна в 10:00 часа с посрещане на училищното знаме и Химна на Република България. Официални гости на празника бяха: проф. Бозов – декан на Медицинския факултет в Бургас, Васил Иванов – представител на Общински съвет, г-н Илчев – управител на специализираната болница за рехабилитация „Св. Мина“ и работодател на нашите ученици, д-р Богдан Димитров – собственик на дентална клиника „БОДЕНТ“, с чието съдействие бе осъществена новата ни специалност „Асистент на лекар по дентална медицина“ и представители от МБАЛ „Дева Мария“.

По случай откриването на учебната година приветствие към всички присъстващи отправи г-н Виктор Григоров – директор на  СУ „Иван Вазов“. С гордост и уважение към труда на ученици и преподаватели, г-н Григоров акцентира върху успехите на училището и неговите възпитаници.

По традиция първи прага на училището прекрачиха децата от подготвителна група и първокласниците, които с трепет и вълнение започват своето пътешествие в света на науките. С приповдигнато настроение ги последваха и останалите ученици.

Педагози призоваха децата от ППГ „Б“и VIII „Б“клас и техните родители да отворят сърцата си.  Вместо букет за своя учител, да дарят предвидената сума за цветя в помощ на пострадалите от наводненията в Карлово. За целта бяха поставени кутии, за да може средствата, предвидени от семействата за букети, да стигнат до нуждаещите се от помощ след водното бедствие.

Нека новата учебна 2022/2023 година да бъде здрава и успешна за всички ученици, учители и родители!