СУ „Иван Вазов“ проведе Великденския турнир по тенис на маса

Оспорвана надпревара по време на Великденския турнир по тенис на маса в бургаското СУ „Иван Вазов“. 4 момичета и 18 момчета мериха сили в състезанието, а турнирът се превърна и в квалификация за влизане в училищния отбор.

За първи път СУ „Иван Вазов“ ще има свой представителен тим по тенис на маса. От следващата година той ще участва и в различни състезания, на които ще представя учебното заведение.

„През тази година усилията ни с ръководството бяха насочени да мотивираме учениците и да провокираме техния интерес към този вид спорт. За първа година имахме възможност да провеждаме спортни мероприятия в СУ „Иван Вазов“ на закрито“, обясни учителят по физическо възпитание Светозар Владков.

Три маси за тенис са на разположение на учениците, които с удоволствие тренират в салона на училището. Класираните от първо до шесто място вече са част от училищния отбор. Това са Венци Ганчев, Иван Маджаров, Димитър Стамболиев, Стефан Атанасов, Георги Михайлов  и Георги Николов. Всички участници в състезанието бяха отличени с грамоти, а завоювалите първите три места получиха и предметни награди.

Директорът на СУ „Иван Вазов“ Виктор Григоров обясни, че училището отново ще кандидатства по националната програма “Заедно в изкуствата и спорта”, Модул “Спорт”, за да осигури нови възможности на своите възпитаници да се развиват и обучават в една по-добра и здравословна среда.