СУ „Иван Вазов“ , проведе викторина посветена на годишнина от рождението на Петя Дубарова

сички знаят, че Петя Дубарова е възпитаник на Английската гимназия в Бургас. Но знаете ли кое е нейното първо училище? А как се казва нейният любим или на кое място в света е страната ни по производство на лавандула? На тези и още много любопитни въпроси отговаряха учениците от бургаското СУ „Иван Вазов“ в куиз, посветен на Петя Дубарова, България и българското. И ако все още се чудите, слънчевото момиче на Бургас е прекрачила училищния праг за първи път именно в СУ „Иван Вазов“.

С много настроение и хъс за победа ученици от гимназиалния етап се включиха в забавната викторина. Те бяха разделени на шест отбора и трябваше да отговарят на въпроси в три кръга.  Въпросите със сигурност ще затруднят мнозина, но не и децата, които демонстрираха добри познания и много широка обща култура. След оспорвана надпревара победата грабна отборът на 10 А клас.

Те получиха като награда wi fi колони от ръководството на училището. Ученическият съвет пък има подарява билети за кино. На второ място се класира отборът на 9 А клас, които получиха като подарък термо чаши. Третото място спечелиха състезателите от 8 А клас, които успяха да преборят дори и отбори на единдасетокласници.

Куизът се организира за първи път и връща една стара традиция, в която учениците мерят сили в областта на познанието. След края на викторината участниците си пожелаха догодина състезанието да се проведе в по-голям мащаб и в него да се включат отбори от други бургаски училища.